DENIOS B.V
Atealaan 34A
2200 Herentals

Tel.: ++32 312 00 87
E-Mail: info@denios.be
Internet: www.denios.be

Gasflessenhandling

(28 Artikelen in 28 Uitvoeringen)

Artikelen voor gasflessenhandling verhogen de veiligheid tijdens transport in het bedrijf, bij het hijsen of bij opslag.

Filter
Sortierung
28 van 28 getoonde artikelen
Jouw plus in kennis!
De DENIOS nieuwsbrief
  • Tips van experts en wetenswaardigheden.

  • aanbiedingen en acties.

  • Regelmatig nieuwe handleidingen & gebruikersvideo's.

Gasflessenrekken, trolleys of muurbeugels

Waarom de juiste omgang met gasflessen zo belangrijk is

Een gasfles is een houder onder druk. Het is geschikt voor de opslag en het transport van gassen onder druk. Gasflessen zijn bijna symbolisch voor gevaarlijke inhoud en gevaarlijke stoffen. Bij het omgaan met gasflessen is er een verplichting om deze veilig en in overeenstemming met de wet te behandelen, te vervoeren en op te slaan.

Wat zijn de risico's van gasflessen?

Gasflessen kunnen een aanzienlijk risico vormen als ze niet op de juiste manier worden behandeld. De meest voorkomende oorzaak van ongevallen met gasflessen is het afbreken van het ventiel.

Aangezien het ventiel het zwakste punt van een gasfles is, is het een absolute must om deze te beschermen met een ventielbeschermkap. Als een gasfles wordt beschadigd doordat de klep wordt afgescheurd, zodat de inhoud onder druk plotseling ontsnapt, kan deze in een projectiel veranderen en zelfs door betonnen muren breken.

Adviezen om ongevallen te voorkomen

  • Gasflessen moeten ook worden beveiligd tegen omvallen tijdens opslag en transport, b.v. met kettingen aan de muur of met speciale pallets
  • Constant gebruik van ventieldopjes, zelfs wanneer de fles wordt opgeslagen of vervoerd
  • Gooi niet met gasflessen
  • Verplaats flessen alleen met een kraan als ze op een pallet staan
  • Open de klep niet met geweld maar gebruik geschikt gereedschap

Ongecontroleerde lekkage van gas

Als het ventiel niet volledig gesloten is of als er kleine lekkages zijn, kan er ongemerkt gas uit een gasfles ontsnappen. Bij brandbare gassen kunnen bijvoorbeeld explosieve gasmengsels ontstaan, b.v. door op een lichtschakelaar te drukken die kan worden ontstoken. Afhankelijk van of het gas een hogere of lagere dichtheid heeft dan lucht, is het risico het grootst in kelderruimten of op zolderruimtes.

Adviezen om ongevallen te voorkomen

  • Gasflessen op goed geventileerde plaatsen bewaren, bij voorkeur buiten
  • Vervoer geen personen en gasflessen samen in liften

Zuivere zuurstof branden

Zuivere zuurstof is een geweldige brandversneller. De kleppen van zuurstofcilinders mogen daarom niet worden ingevet of geolied. Gebruik altijd schoon, olievrij gereedschap bij het hanteren van zuurstofcilinders. Als zuivere zuurstof in het milieu terechtkomt, kunnen ook andere voorwerpen ontbranden, vooral als ze olieachtig of stoffig zijn.

Welke producten biedt DENIOS voor gasflessenhandling

DENIOS biedt haar klanten een uitgebreid productassortiment om een ​​veilige omgang met gasflessen te kunnen garanderen. Veilig vervoer buiten en op het bedrijfsterrein brengt bijzondere eisen met zich mee. Alle DENIOS-producten voor gasflessenhandling hebben de praktijktest dan ook met succes doorstaan ​​en worden gekenmerkt door hun veelzijdigheid in de dagelijkse praktijk.

Producten voor een veilige omgang met gasflessen zijn gasflessenwagens van metaal of kunststof, gasflessentransportrekken voor heftrucks en verplaatsbare gasflessenpallets, muurbeugels en gasflessenrekken.

Kennis van gasflessenhandling

Laden...
Aanmelden
Wij adviseren u graag!

Bel ons of mail naar info@denios.be en wij helpen u graag verder.

Ma t/m Do: 08:00 - 17:00 | Vrij: 08:00 – 16:00